Landstede Groep

Gymnasium of atheneum?

Wat is het verschil tussen een gymnasium en het atheneum? Het niveau van de afzonderlijke vakken is ongeveer hetzelfde en beide opleidingen bereiden je voor op de universiteit. Samen vormen ze de ‘academische stroom’, het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs.

Op het gymnasium krijg je als extra vakken Latijn en Grieks. Door die talen en de cultuur van de oudheid kun je veel in onze wereld beter begrijpen, denk aan geneeskunde, rechtspraak, democratie, theater, filosofie, mythologische verhalen etc. De voertaal van de wetenschap, nu Engels, was lange tijd het Latijn. In je vervolgstudie kom je veel wetenschappelijke woorden (in het Nederlands en zeker ook in het Engels) tegen die afkomstig zijn uit het Latijn en het Grieks.

De gymnasiumopleiding is bovendien zwaarder omdat je meer vakken krijgt in hetzelfde aantal lesuren per week. We houden er niet van om het “hoger” te noemen, iedereen moet immers de talenten die hij gekregen heeft kunnen ontwikkelen. Het gymnasium is wel “breder” omdat er voortdurend verbanden worden gelegd tussen allerlei vakken. Het verschil zit 'm verder in de manier van lesgeven. Op het gymnasium proberen we je uit te dagen met steeds weer nieuwe kennis en leren we je zelfstandig leren. Als je ergens begeleiding bij nodig hebt, weten we hoe we je kunnen helpen.

Ben jij leergierig? Had je op de basisschool het gevoel dat je nooit hard hoefde te werken en verveelde je je als het te makkelijk was? Dan is het gymnasium een goede keuze.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle