'Het is leuk dat we tijdens de lessen presentaties mogen geven. Ik merk dat ik daardoor de lesstof beter onthoud. Een fijne manier van leren dus.'
Marianne van der Klis
internationaal gymnasium Orfeo 3

‘Dat Orfeo een internationaal gymnasium is, merk je direct. Zo krijg je een groot deel van de vakken in het Engels. Dat lijkt in het begin lastig, maar je went er snel aan. Ik zou veel vakken nu zelfs niet meer goed in het Nederlands kunnen volgen, omdat ik bepaalde termen alleen in het Engels ken.

In de afgelopen jaren ben ik met school meerdere keren naar het buitenland geweest. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan een uitwisseling met Polen. Het was bijzonder om Poolse studenten te leren kennen en te ervaren hoe het leven in hun land is. Via Snapchat en Instagram volg ik de Poolse studenten nog steeds. Ik vind het interessant om te zien waar zij mee bezig zijn.

Op het CCC mogen we tijdens de lessen vaak presentaties geven. Zo heb ik laatst iets verteld over de economie van India. Ik merk dat er door de presentaties meer interactie ontstaat en ik de lesstof beter onthoud. Een fijne manier van leren dus.’