Landstede Groep

Visie

Wil jij naar een uitdagend gymnasium met een internationaal karakter? Kom dan naar Orfeo. Wij dagen je uit tot wetenschappelijk denken en onderzoek. Bij ons kun je je talenten breed ontwikkelen, op alle vlakken. Dus niet alleen voor de exacte vakken en talen, maar ook voor sport en artistieke vakken. Er is aandacht voor het ontwikkelen van je eigen mening, nadenken over de ideeën en religies van anderen en maatschappelijke vraagstukken ver weg en dichtbij.

Uitgangspunten in ons onderwijs zijn onder andere:

• Uitdaging
• Het vergroten van probleemoplossend denken
• Het vormen en onderbouwen van de eigen mening
• Het leren van elkaar
• Evenwicht tussen hart, hoofd en handen

Internationaal georiënteerd
Wij bereiden onze leerlingen voor op het studeren aan de universiteit, en in het bijzonder op internationale universiteiten. Ons onderwijs is internationaal georiënteerd, we gebruiken lesmateriaal en invalshoeken uit de hele wereld. Orfeo is een tweetalig gymnasium.

Af en toe buiten het (school)boekje
Naast de 'gewone' gymnasiumvakken besteden we op Orfeo ook veel aandacht aan onderwerpen die op dat moment in het nieuws zijn. En ben je geïnteresseerd in bijvoorbeeld kunst, drama of sport? Ook dan kun je je hart ophalen tijdens de lessen, speciale projecten en buitenschoolse activiteiten.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle