Regulier en tweetalig onderwijs

Heb jij zin in een challenge? Wil je Engels graag goed onder de knie krijgen? Slim, want wie deze taal goed beheerst kan veel meer kanten uit. Straks op de universiteit en in je latere loopbaan. Op Orfeo kun je kiezen voor tweetalig onderwijs. Hiervoor is een goede motivatie erg belangrijk. Het is namelijk hard werken. Ben je nu nog niet goed in Engels? Geen probleem. Omdat je elke dag zoveel Engels praat, leest en schrijft heb je de taal razendsnel onder de knie.

Op Orfeo krijg je tweetalig onderwijs. Bij tweetalig onderwijs wordt een groot deel van de schoolvakken in het Engels gegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld History, Geography, Religious Education en Biology. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de boeken en toetsen zijn Engelstalig. Je krijgt op een gevarieerde, interactieve manier les zodat je niet alleen de lesstof beter snapt maar ook je taalkennis ontwikkelt. Ook leerlingen die regulier gymnasium volgen krijgen internationaal onderwijs. Iedereen maakt kennis met meerdere talen en doet mee aan internationale projecten. In ons onderwijs speelt het werken met een iPad een grote rol.

We vinden het belangrijk om onze leerlingen goed te kennen en samen te werken aan jouw motivatie. De mentor van de eerste klas komt op huisbezoek om rustig kennis te maken en te bespreken wat jou motiveert om voor Orfeo te kiezen.

Extra kosten
Tweetalig onderwijs en het unieke internationale gymnasiumprogramma van Orfeo brengt kosten met zich mee. Daarom vragen wij een extra bijdrage, bovenop de reguliere ouderbijdrage. De extra bijdrage is € 220,-. Dankzij die bijdrage kunnen we bijzondere projecten organiseren en krijg je een uur extra Engels. Dit bedrag is exclusief meerdaagse uitwisselingen en buitenlandse reizen.

Ontdek in onderstaand filmpje meer over tweetalig onderwijs bij Orfeo.