Landstede Groep

Kwaliteit 2

Het CCC vindt het belangrijk om te weten hoe zij het doet als het gaat om onderwijs. Om de kwaliteit in beeld te brengen en, indien nodig, hierop te anticiperen, meten wij de kwaliteit aan de hand van het oordeel van de inspectie en diverse onderzoeken.

Oordeel inspectie
Alle afdelingen van het Carolus Clusius College vallen binnen het reguliere toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Dit betekent dat de inspectie het onderwijs van de school op orde kenmerkt aan de hand van de resultaten en opbrengsten van de school en de lesbezoeken.

Kwaliteit meten 
Naast het oordeel van de inspectie evalueren wij ons onderwijs met behulp van een interne kwaliteitsaanpak. Dit onderzoek vindt plaats onder ouders van onze leerlingen uit de leerjaren 1 t/m 3 en het voltallige personeel. De tevredenheid van onze leerlingen meten we aan de hand van de LAKS-monitor. Aan dit onderzoek kunnen alle leerlingen deelnemen.

Resultaten
Het CCC scoort in beide onderzoeken hoog als het gaat om sfeer en veiligheid. De leerlingen geven de school het cijfer 7.5, de ouders 7.6 en het personeel een 7.3. De tevredenheid in 2011 was respectievelijk 7.7, 7.8 en 7.7. Wij hebben uiteraard ook onze verbeterpunten scherp en streven er naar om op deze punten te anticiperen. Het is onze ambitie om boven de 7,5 te blijven scoren.

Lees meer over het CCC op SchoolVenster

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle