Landstede Groep

CCC-leerlingen nemen deel aan Junior Speaking Contest

08-02-2018

Op dinsdag 6 februari hebben Mila Klaver (O2A) en Julian Steenbergen (O3A) onze school vertegenwoordigd tijdens de Regional Rounds van de Junior Speaking Contest in Emmen. Zij hadden misschien wel de moeilijkste en zeker de angstaanjagendste vorm van retoriek beoefend: de Engelse speech.

Het thema was Living Your Fantasy, waarbij Mila had gekozen om de maakbare en dus onrealistische wereld van social media te bespreken in haar speech ‘Do We Live Our Fantasy on Social Media?’, en Julian op eloquente maar gepassioneerde wijze zijn liefde voor zijn familie uit de doeken deed aan de hand van de woorden ‘Dreaming, Loving and Caring’.

Meneer Tip, die de leerlingen begeleidde, zat trots als een pauw te luisteren naar zijn pupillen, die geheel zelf een inspirerende speech hadden geschreven en uitgevoerd. Meneer Tip was blij dat hij zelf niet op dat podium stond.

In beide leeftijdscategorieën zaten elf zeer goede leerlingen en er werd maar één winnaar gekozen; helaas vielen Mila en Julian buiten de prijzen. Desondanks was dit een ervaring om nooit te vergeten. Mila en Julian beseffen dat elke presentatie of debat voor hen vanaf nu een peulenschil zal zijn.

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle