Landstede Groep

CCC-leerling Puck de Beer Jonge Denker des Vaderlands

29-11-2018

'Kennen jullie Jackie? Jackie is het hondje met drie poten van de familie De Beer.' Deze week vertelde CCC-leerling Puck de Beer over Jackie tijdens de filosofiewedstrijd De Jonge Denkers. Het was onmiddellijk duidelijk wat ze er mee wilde zeggen: niet perfect, wel waardevol. Met haar presentatie kreeg zij dan ook de eervolle titel Jonge Denker des Vaderlands.

De Jonge Denkers zijn filosofieleerlingen uit het voortgezet onderwijs die zich uitspreken over de actualiteit. Zij zijn geselecteerd - uit een landelijke wedstrijd - door een vakjury. Over het thema 'de gebrekkige mens - geluk of tragedie?' zonden ze de beste essays en pitches in.

Puck zit in het examenjaar van Orfeo, het internationaal gymnasium van het Carolus Clusius College in Zwolle, en was een van de deelnemers. Deze week kwamen de leerlingen naar Amsterdam en gaven een presentatie van hun essay, gingen in dialoog met een jurylid over hun essay en in debat onder leiding van Eveline Groot, één van de juryleden en organisator Stichting Maand van de Filosofie. Verder bestond de jury uit filosoof Daan Roovers, politicus Peter Kwint en Sake van der Wall bestuurslid VFVO en redacteur van De Speld.

De Jonge Denkers des Vaderlands mengen zich het komende jaar in maatschappelijke debatten middels blogs, columns, vlogs, podcasts, via o.a. radio, krant en sociale media. Verder treden zij op filosofieconferenties en -festivals, bijvoorbeeld in de maand van de filosofie 2019.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle