Landstede Groep

Carolus Clusius College eerste gecertificeerde Elos junior school in Noord-Nederland

09-11-2017

Het CCC is donderdag 2 november als Elos junior school gecertificeerd. Elos is een internationaliseringsprogramma voor het voortgezet onderwijs, waarbinnen leerlingen veel leren over andere landen en culturen, over Europa en over internationaal samenwerken. Met het behalen van het certificaat is het CCC de enige school in Noord-Nederland die gecertificeerd Elos junior school is.

Binnen het onderwijs van het Carolus Clusius College staat het thema internationalisering al jaren centraal. Zo is er tijdens de lessen veel aandacht voor Europa en de wereld. Leerlingen werken in projecten samen met buitenlandse leerlingen, bijvoorbeeld tijdens uitwisselingen en e-Twinningprojecten. En hebben de mogelijkheid om extra talen te leren en internationaal erkende taalcertificaten te behalen.

Uit de beoordeling voor de certificering kwam dan ook naar voren dat het CCC ruim aan de normen voldeed; leerlingen en docenten vormen samen een leergemeenschap en er heerst een goede sfeer waarin met veel enthousiasme binnen het thema internationalisering wordt lesgegeven. De beoordelingscommissie van Elos, bestaande uit een externe visitator, een schoolleider, een Elos-coördinator en een medewerker van Nuffic, constateerden dat er veel activiteiten worden georganiseerd. ‘De school ademt internationalisering uit, zowel binnen als buiten de lessen.’

Ook de ouders zijn te spreken over de manier waarop het CCC als wereldschool invulling geeft aan dit thema. ‘Het CCC maakt het wereldschoolprofiel echt waar!’, vertelt één van de ouders.

Het CCC heeft het certificaat ontvangen voor vmbo-tl, havo, atheneum en internationaal gymnasium Orfeo.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@orfeogymnasium.nl

Ons bezoekadres:
Internationaal gymnasium Orfeo
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle