Nieuws

Het CCC beste Nederlandse school voor Cambridge Engels 25-01-2018 Het CCC is door Cambridge Assessment English uitgeroepen tot “Best preparation centre, using Cambridge English books for exam preparation, published by Cambridge University Press”. Dit betekent dat het CCC de beste Nederlandse school is die leerlingen voorbereidt op het Cambridge Engels examen door gebruik van de Cambridge methode. Carolus Clusius College eerste gecertificeerde Elos junior school in Noord-Nederland 09-11-2017 Het CCC is donderdag 2 november als Elos junior school gecertificeerd. Elos is een internationaliseringsprogramma voor het voortgezet onderwijs, waarbinnen leerlingen veel leren over andere landen en culturen, over Europa en over internationaal samenwerken. Met het behalen van het certificaat is het CCC de enige school in Noord-Nederland die gecertificeerd Elos junior school is. Orfeo-leerling volgt high school year in Colombia 21-09-2017 Het is een spannend schooljaar voor Orfeo-leerling Sammie Hagemeijer. Zij is namelijk dit schooljaar niet op het CCC, maar volgt een high school year in Colombia! Inmiddels is Sammie aangekomen in Colombia en is zij begonnen op haar nieuwe school. Uitreiking tto-certificaten 20-07-2017 Onze derde klas van internationaal gymnasium Orfeo tweetalig onderwijs nam vandaag hun junior tto certificaat in ontvangst. Hiermee sluiten zij de tweetalige onderbouw af en tonen zij dat ze minimaal B2-niveau hebben behaald op het Engels. Het CCC wint Europese prijs voor eTwinningproject 31-03-2017 Het eTwinning project Migrants and Refugees van het Carolus Clusius College heeft een Europese prijs gewonnen voor het beste eTwinningproject in de categorie 12 – 15 jarigen. ‘We zijn ontzettend trots dat we de prijs met het project hebben gewonnen. De leerlingen hebben door dit project kunnen ervaren wat de vluchtelingenproblematiek inhoudt voor kinderen van hun eigen leeftijd. Het begrip is gegroeid en daardoor is hun wereld groter geworden’, vertelt Amanda van Dijk, docent en coördinator tweetalig onderwijs, van het CCC met veel enthousiasme.
Pagina 2 van 5

Kamperweg 1