Nieuws

Uitreiking tto-certificaten 20-07-2017 Onze derde klas van internationaal gymnasium Orfeo tweetalig onderwijs nam vandaag hun junior tto certificaat in ontvangst. Hiermee sluiten zij de tweetalige onderbouw af en tonen zij dat ze minimaal B2-niveau hebben behaald op het Engels. Het CCC wint Europese prijs voor eTwinningproject 31-03-2017 Het eTwinning project Migrants and Refugees van het Carolus Clusius College heeft een Europese prijs gewonnen voor het beste eTwinningproject in de categorie 12 – 15 jarigen. ‘We zijn ontzettend trots dat we de prijs met het project hebben gewonnen. De leerlingen hebben door dit project kunnen ervaren wat de vluchtelingenproblematiek inhoudt voor kinderen van hun eigen leeftijd. Het begrip is gegroeid en daardoor is hun wereld groter geworden’, vertelt Amanda van Dijk, docent en coördinator tweetalig onderwijs, van het CCC met veel enthousiasme. Leerlingen van het CCC organiseren activiteiten voor ISK-leerlingen 07-02-2017 De leerlingen van het Carolus Clusius College hebben afgelopen vrijdag verschillende activiteiten georganiseerd voor de leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Almere College. Deze activiteiten organiseerden zij in het kader van een eTwinning-project over de vluchtelingenproblematiek in Europa. Met dit project won het CCC in oktober een landelijke prijs. De leerlingen wilden het prijzengeld goed besteden en kwamen op het idee om een leuke ochtend voor de ISK-leerlingen te organiseren. Het CCC behaalt keurmerk tto junior-school 16-11-2016 Het Carolus Clusius College mag zich vanaf vandaag officieel school voor tweetalig onderwijs (tto) noemen. Het CCC behaalde op dinsdag 15 november het tto-junior school keurmerk, dat door EP Nuffic wordt uitgegeven. Het CCC wint prijs met actueel internationaal project 05-10-2016 Leerlingen bewustmaken van de vluchtelingenproblematiek in Europa, dat is de essentie van het eTwinning-project ‘Migrants and refugees ’ dat docenten Amanda van Dijk en Bart Tip van het Carolus Clusius College in Zwolle hebben opgezet. Samen met leerlingen uit Frankrijk, Noorwegen en Duitsland maakten hun leerlingen gezamenlijk opdrachten en leerden ze meer over de achtergrond van de vluchtelingencrisis. Ze winnen er de jaarlijkse eTwinning-prijs 2016 mee in de categorie voor het meest actuele onderwerp. De prijs werd uitgereikt op de jaarlijkse eTwinning-dag op 5 oktober 2016.
Pagina 2 van 5